Setmana del Llibre en Català 2017

A principis de setembre es dona un dels esdeveniments més importants pel que fa al llibre en català. Com no podia ser de cap més manera, he anat a buscar, entre l’amplíssima oferta d’activitats i presentacions, aquells autors de Ciència-Ficció de casa nostra.

Aquí us presento:

Setmana del llibre en català. Autors de ciència-ficció.

  • Carme Torras

Compagina l’escriptura literària amb la recerca científica. És llicenciada en matemàtiques, doctora en informàtica i professora d’investigació a l’Institut de Robòtica.

Les seves novel·les: La mutació sentimental, va obtenir el premi Manuel de Pedrolo de ciència-ficció 2007 i el premi Ictineu 2009. Enxarxats (2017) és la seva novel·la més recent.

  • Ricard Ruiz

Escriptor, columnista i professor a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al Màster d’Edició de la Universitat Pompeu Fabra. És llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també va cursar estudis d’Humanitats.

Les seves novel·les: Herba Negra, escrita a 4 mans amb Salvador Macip, va obtenir el premi Ramon Muntaner 2016.

  • Jordi Solé i Camardons

Escriptor i sociolingüista català. Va estudiar filologia catalana a la Universitat de Barcelona, ha treballat de professor de literatura i llengua catalana a Barcelona, Igualada i Badalona i ha impartit cursos de didàctica de la sociolingüística i la literatura arreu dels Països Catalans.

Les seves novel·les: Els silencis d’Esletpremi Juli Verne de Ciència-ficció de 1995, i La síndrome dels estranys sons, publicat el 2003.

  • Antoni Munnè-Jorda

Escriptor, corrector lingüístic i redactor de la revista Serra d’Or. Va estudiar Història de l’Art a la Universitat de Barcelona, però s’ha dedicat professionalment al món de les publicacions en català i a la seva passió literària.

Les seves novel·les: Michelíada, premi Ictineu 2016, i Poso el comptaquilòmetres a zero. Té un seguit de narracions curtes en diverses antologies: Deu relats ecofuturistes i Punts de fuga.

  • David Cirici

Escriptor. Llicenciat en filologia catalana. Ha estat professor de llengua i literatura catalanes i guionista de televisió, molt especialment amb La Trinca i amb Rosa Maria Sardà. Actualment treballa en l’àmbit de la comunicació i la cultura.

Les seves novel·les: Zona prohibida, La decisió d’en Viggo i L’esquelet de la balena.

  • Marina Espasa

Filòloga i escriptora, guionista, periodista cultural i traductora. És crítica de llibres del diari Ara i del programa de ràdio Cabaret Elèctric d’iCat fm, i professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Les seves novel·les: El dia del cérvol i La dona que es va perdre.

  • Jair Domínguez

Guionista i escriptor.  Actualment, és un dels components del programa de ràdio La segona hora de RAC 1. També escriu ocasionalment articles d’opinió i reflexions sobre temes diversos a l’AraGirona.cat i a la revista per a dispositius mòbils Esguard.

Les seves novel·les: Hawaii Meteor i Perímetre.

  • Jaume C. Pons Alorda

Escriptor, poeta i traductor mallorquí.

Les seves novel·les:  Relat a Estats alterats de la ment.

  • David Gálvez

Ha publicat articles i relats als periòdics BonDia Andorra i Diari d’Andorra, i a les revistes Viure als Pirineus, El progrés, Nación Apache, Ex-libris Casa Bauró, Portella, Paper de vidre i Supersonic. Membre fundador del Col·lectiu Portella.

Les seves novel·les: Res no és real i relat a Punts de fuga.

  • Manuel de Pedrolo (Homenatge)

Escriptor que conreà tots els gèneres literaris: poesia, teatre, narrativa i contes. És considerat l’escriptor més prolífic de les lletres catalanes.

Les seves novel·les: Mecanoscrit del segon origen, Trajecte final, el relat Darrer comunicat de la terra, Introducció a l’ombra, entre d’altres.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: