El efecto entropía, o la destrucció de l’univers.

Informació bàsica sobre El Efecto Entropía de Vonda N. McIntyre

Estrella

Com vaig saber d’aquest llibre?

Arriba un punt en la vida d’un trekkie que, o comença a llegir fanfictions (que ho faig, ho reconec) o intenta trobar totes les novel·les, novel·les gràfiques i còmics que ampliïn el món de Star Trek. I aquest va ser el meu cas… Després de visionar la sèrie original (gràcies Netflix!!), les pel·lícules i la línia alternativa (AOS) vaig buscar tot el que es podia trobar en castellà -que tampoc és massa-. Les novel·les, inspirades en el món de Star Trek TOS i TNG, van ser publicades per Grijalbo ja fa uns quants anys i, actualment, estan descatalogades. Són un total de 20 títols, dels quals us parlaré del primer El Efecto Entropía.

EstrellaComencem la lectura

La U.S.S Enterprise porta vàries setmanes orbitant un forat negre que té perplex a l’Oficial Científic de la nau,  Spock. Les dades que recull no tenen ni cap ni peus, tot i saber que el procediment i l’anàlisi de les dades ha sigut impecable. Spock s’ha mantingut dies despert, modificant voluntàriament els seus períodes de son, però el cansament comença a passar-li factura i la tripulació es troba en un estat de desassossec total. Encara necessita fer una segona comprovació per poder treure algun resultat en clar, però la nau canvia de rumb inesperadament.

La Enterprise es convocada al planeta Aleph Prime després de rebre un missatge de prioritat absoluta. Quan arriben allà, Spock i Kirk s’assabenten que la seva missió és la de portar un presoner a la colònia de rehabilitació Rehab 7. El criminal és el Dr. Georges Mordreaux, antic professor de Spock i important físic teòric que ha trobat la forma de viatjar en el temps. El que no vol reconèixer Mordreaux és que, amb els seus experiments, acabarà portant terribles conseqüències tant a la Enterprise com a la resta de l’univers.

Alerta Vermella, problemes

EstrellaPersonatges

Parlar dels personatges serà complicat… si heu vist la sèrie i les pel·lícules els coneixeu de sobres, així que em limitaré a descriure aquells que no apareixen en la sèrie.

Mandala Flynn: Assignada a la USS Enterprise com a  cap de seguretat. Es guanya el respecte dels seus superiors i subordinats per la seva eficiència i tenacitat. De caràcter temperamental. Es fa amiga de Hikaru Sulu, al qual li ensenya judo en el seu temps lliure. Ell li ensenya esgrima a canvi. Acaben tenint una relació més personal.

Ian Braithewaite: Ciutadà i fiscal d’Aleph Prime, puja a la Enterprise per acompanyar al Dr. Georges Mordreaux a la colònia de rehabilitació Rehab 7. Persistent i desconfiat, és d’aquells personatges que t’agradaria matar. Amb les seves sospites conspiradores acaba portant més problemes que solucions.

Hunter: Companya de classe de Kirk, la Capitana Hunter de la Aerfen, va deixar l’academia després de veure que seguir les normes no era per ella, però va mantenir l’amistat amb Jim Kirk. Hunter va tenir una relació personal amb el capità i el va invitar, fins a tres cops, a formar part de la seva família de 9 membres.

Dr. Mordreaux: Considerat un brillant físic teòric, va ser professor de Spock. Després de ser titllat de boig per la resta de la comunitat científica, desapareix del mapa fins tornar a apareix a Aleph Prime, on se l’acusa d’assassinat.

EstrellaQuè m’ha agradat i què no?

M’ha encantat perquè m’ha recordat als episodis de la sèrie, però amb la profunditat de personatges que et permet un llibre. L’autora ha captat molt bé l’essència dels personatges de la sèrie, tot i que es centra en dos en particular: Spock i Sulu.

Spock és el protagonista de la novel·la i és molt interessant veure com l’autora juga amb la racionalitat característica del personatge, però també de la part emocional, la qual sempre intenta amagar. Té uns moments fantàstics: la conversa amb el Dr. McCoy o l’escapada corrent pels passadissos de la Enterprise.

Sulu és el segon protagonista i s’agraeix perquè poc es coneix d’ell en la sèrie. El més graciós és que el nom del personatge (Hikaru) el va posar l’autora d’aquesta novel·la, doncs no apareixia en la sèrie. Posteriorment, es va adoptar aquest com el nom oficial. El seu look és… WTF??

Look de Hikaru Sulu a El Efecto Entropía

Un altre dels personatges que m’ha encantat veure en aquest llibre ha sigut el doctor. McCoy té uns moments molt èpics en el llibre: la borratxera, la conversa amb Spock, la incapacitat per dir una mentida creïble, la “siesta” al pont… és tan McCoy que sembla impossible que no sigui considerada de la línia “oficial”.

EstrellaTe’l recomano

És molt entretingut, t’atrapa des de les primeres pàgines i et recorda els millors capítols de la sèrie. Si t’agrada Star Trek ja tardes en llegir-lo!!

Molt bé, molt bé

4

Anuncis

2 thoughts on “El efecto entropía, o la destrucció de l’univers.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: