10 pàgines que t’ajudaran a escollir la teva propera lectura

A vegades costa decidir quin llibre llegir a continuació. Per sort, tenim un ampli ventall de pàgines web i aplicacions que ens faciliten la feina abans d’anar a buscar el llibre escollit a la biblioteca o a la llibreria.

N’hi ha tantes que només citaré 10 que ofereixin, sense massa complicacions, un seguit de llibres recomanats segons una preselecció de títols.

Comencem!!

Aquesta pàgina web és la més simple d’usar de totes les que citaré.

Gràfic de la pàgina web Kooba
Gràfic de la pàgina web Kooba

Només cal buscar un parell o tres de llibres i et formarà un gràfic de suggeriments per on començar a mirar i remenar. L’únic inconvenient és que s’han de buscar els títols en anglès i té certes mancances pel que fa al catàleg. La ciència-ficció catalana (encara que estigui traduïda, no apareix). Per d’altra banda no cal registrar-se, així que per consultes puntuals pot ser d’ajuda.

Una altra pàgina web que no requereix registre és What should I read next?. En el seu buscador has d’escriure el títol o un autor que t’agradi (en anglès també) i et farà un llistat dels llibres que suggereixen els usuaris registrats.

Igual que amb l’anterior opció les obres recomanades són, en la seva majoria, d’autors anglesos o americans.

Una xarxa social en castellà que té una característica interessant. Afegint 10 llibres pots accedir a Almas Gemelas, on t’oferirà un llistat d’usuaris amb gustos similars als teus. Podràs veure els llibres que ha llegit i, potser, trobar la teva pròxima lectura.

També té la secció de últimes novetats on pots veure les incorporacions al catàleg per dies.

Quin lector no coneix Goodreads? Aquesta xarxa social s’ha convertit en el “Facebook dels llibres” per excel·lència. El seu catàleg és extens i tot i ser la web en anglès, pots trobar llibres en gairebé tots els idiomes. A més de portar un control de què vas llegint, té quatre prestatgeries per defecte (Read, Want to read, Currently readings i Favorite) que et permeten buscar recomanacions segons els llibres que vas introduint. També et permet crear prestatgeries on classificar els teus llibres, explorar llistats per gènere, escriure ressenyes, comentar els llibres que han llegit els teus amics, formar grups/clubs de lectura… Avorrir-se és impossible!!

goodreads

Molt completa i amb aplicació pel mòbil.

La xarxa social de llibres en català més completa. Dividida en tres franges d’edat (Llapis -fins a 11; Boli- de 12 a 16 i Ploma- de 17+) t’ofereix activitats, entrevistes, concursos, s’organitzen quedades, té un fòrum on parlar de llibres i d’altres temes… a més de poder ressenyar les lectures, organitzar la teva biblioteca i remenar entre els llistats per gènere o temàtica.

Potser no té l’activitat que té Goodreads, però és una excel·lent pàgina on poder fer-se una idea dels llibres publicats en català i castellà.

Creada per El País, aquesta és una bona opció pel que fa a llibres publicats a Espanya. Et permet consultar llistats temàtics de llibres, creats per escriptors, editors, periodistes i usuaris registrats, com per exemple Ciencia Ficción Feminista, sense haver de registrar-se.

Si et registres, les opcions s’amplien i es converteix en una xarxa social on poder consultar llibres, recomanar i crear les teves pròpies prestatgeries.

Molt visual i fàcil d’usar.

Una altra xarxa social de llibres en castellà que et permet consultar llistats per gèneres sense estar registrat. L’avantatge del registre és que el sistema t’oferirà recomanacions segons els llibres que hagis votat i comentat.

Aquesta pàgina web et recomana llibres segons unes “emocions” predefinides (a la foto unes quantes d’elles):

ohlibros_classificació

O pots ser més clàssic i buscar per temàtica, època o lloc. El resultat (si busques per emocions) serà una llista de llibres que, segons els usuaris que han classificat el llibre amb aquestes, s’adeqüen més al que busques en la teva propera lectura.

També tens l’opció d’incloure uns quants llibres llegits en el teu perfil i seleccionar Un libro te encuentra. La pàgina t’ofereix un llistat de llibres que s’assemblen als que hagis afegit en el teu perfil amb un % de semblança. Una eina molt interessant!

Per accedir a aquesta xarxa social literària t’has de registrar i votar almenys 10 llibres perquè el sistema pugui recomanar-te lectures. Pots escriure ressenyes, afegir llibres, ordenar la teva biblioteca, accedir a concursos…

Similar a Goodreads però en castellà.

Una altra comunitat lectora coneguda pels aficionats a compartir lectures. Et permet crear ginys per posar al blog -molt similar a Goodreads-, ressenyar, participar en grups, modificar la teva prestatgeria… Amb aplicació pel mòbil.

Molt similar a Goodreads i amb la possibilitat de traduir la interfície al català.

A part de les pàgines web o les aplicacions de mòbil, que he anat citant, hi ha una possibilitat més per trobar el teu proper llibre: buscar orientació en la teva biblioteca o llibreria. No hi ha res com perdre’s entre prestatgeries físiques!!

buscar_llibres

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: